В. "Демокрация" тръгва отново; Ал. Йорданов - главен редактор

Новините

30-12-2012, 10:08

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Първият опит за възстановяване бе през декември 2005 г.

На Ивановден по стар стил СДС възстановява издаването на в. ”Демокрация”. Изданието ще бъде 24-страничен седмичник, а концепцията за него вече е изработена от новия главен редактор Александър Йорданов, който беше и председател на Народното събрание, депутат в няколко парламента и член на ръководството на СДС, съобщава Frognews.

На 8 януари се очаква НС да огласи решението. Амбицията на партията – файтон СДС е вестник „Демокрация” да не бъде партиен орган, а медия за коментари и анализи на вътрешно- и външнополитическите събития, извести mignews.info.

Това е вторият опит за възстановяването на в. ”Демокрация”. На 26 юни 2002 г. партийният орган на СДС, който излиза от февруари 1991 г., спира да се печата.„Ключът” удря лично тогавашният председател на партията Надежда Михайлова, сега Нейнски.

Първият опит за възстановяване е през декември 2005 г. Тогава започва да излиза седмичник под името „Демокрация днес”, който се издава от акционерно дружество със същото име. Седмичникът е закрит веднага след избирането на Пламен Юруков за председател на СДС поради несъгласие с редакционната политика.