Претоплен тв турлюгювеч в новогодишната нощ

Животът

31-12-2012, 10:00

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Едни и същи предавания и актьори ще ни забавляват пред екрана

Сигурно ви е омръзнало да четете и слушате как големите телевизии непрекъснато влагат огромни средства в собствена продукция в името на зрителя. Но така и не се сетиха да направят нещо по-различно за тези, които ще посрещнат новогодишната нощ в домашна обстановка и пред телевизора. И тази година той ще си остане само един фон с привкус на претоплен турлюгювеч.

Бърз преглед на програмите показва, че голямата разлика от миналата година е трансфера на концерта на чалга гиганта Пайнер от bTV по Нова, както и на "Господари"-те по същата дестинация.

За добро или лошо, големите телевизии си залагат на едни и същи шоу програми, с едни и същи актьори, като скечовете няма да бъдат различни отпреди една седмица с изключение на вмъкнатите новогодишни реплики. Другата "новост" за зрителите ще бъдат поразголени танцьорки с коледни шапки и чаша шампанско в ръка.  

Веднага след новинарската емисия, от bTV залагат на доайена в програмата си Слави Трифонов, музикантите от Ку-Ку бенд и актьорите Краси Радков, Виктор Калев и Мариан Бачев. Ще има и гост музиканти от различни жанрове, като новогодишното шоу се рекламира от участника в него Деян Неделчев далеч повече отколкото в самата телевизия.

В праймтайма на новогодишната вечер - 22.30 часа, пък на малкия екран, о, каква изненада, ще бъдат "Комиците" начело с Любо Нейков.

БНТ ще се бори за рейтинг изцяло с музика. Точно в 22.00 часа започва прякото излъчване на концерта "Сцена под звездите" като тази година народът ще се весели с изцяло родни изпълнители. Сред тях ще са Графа, Йорданка Христова, Боги, Рафи, Ангел и Моисей, Берковската духова музика, Ирина Флорин и др. Тук празничното настроение могат да повдигнат самите хора на столичния площад Батенберг със своите карнавални костюми и хрумки.  

Новогодишният музикален маратон с марка BG ще продължи и през първия час на 2013, а след това щафетата ще бъде поета от Леона Луис и нейният концерт в Лондон.

Нова телевизия също трудно излиза от релси и както не е трудно да се досетим празничната й програма започва още в 18.00 с Румен Луканов и неговите сделки. Е, за първи път в новогодишната вечер ще видим шоуто Национална лотария - с повече разголени асистентки на дядо Коледа и повече парични награди. Какво да се прави и на този празник ще трябва да стискаме палци за чуждия късмет.

Час по-късно идва ред на "Господари на ефира". Рачков и компания се завръщат в ефира на Нова след дълго финансово изгнание в конкурентната bTV.

След тях, от 22.00 часа, започва и техният музикален избор - концерт със звездите от X Factor, който се проведе през есента.

След полунощ, както вече споменахме, на малкия екран ще се вихрят фолкпевиците на инж. Митко Димитров, които станаха част от концерта "11 години "Планета Пайнер" 2012.

TV7, които демонстрират напоследък голямо самочувствие и привлякоха журналисти от другите големи медии, явно са решили да спестят пари от новогодишната програма. Те ще предложат от 20.00 часа коледен концерт на Майкъл Бубле, който вече доста поостаря.

От 21.00 в рамките на час пък ще бъдат разисквани спортни теми в специално издание на "Пред банята", което може да се възприеме и като някаква различност от останалите канали. След това зрителите едва ли ще споделят ракийката и салатката с романтични и комедийни филми.

Почитателите на най-нашумялата певица през последните три години - Адел, могат да видят десет минути след полунощ нейният концерт в "Роял Албърт Хол" от 2011 година. Каналът е HBO.

За съжаление не можем, а и не искаме да даваме съвет как да разцъквате дистанционното. Най-добре би било да обърнете внимание не на Слави, Рачков или Борис Касабов, а на приятелите и тостовете. Наздраве!