Берое наказа Черно море Порт Варна у дома

Старозагорци надиграха съперника си и взеха категорична победа

Берое записа ценна победа като домакин на Черно море Порт Варна в 11-ия кръг от Булсатком НБЛ. Старозагорци надиграха съперника си и след като имаха комфортна преднина през цялата среща, победиха с 94-80. Така те прекъснаха серията си от две загуби и вече имат актив 4-7, а варненци са с победа повече и 5 загуби, както и мач по-малко.

Още в началото Берое пое контрола над събитията на терена и започна да трупа преднина. След първата част тимът водеше с 6 точки и продължи със стабилната игра, за да направи разликата 12 на почивката. Старозагорци играеха силно в нападение и това ги дърпаше напред, а в края на третия период разликата достигна 20 точки за първи път в мача. „Моряците” спечелиха последната четвърт, но това нямаше как да промени изхода от вече решения мач.

Берое овладя с 4 борби повече и записа 22 асистенции срещи 13 на съперника. Тимът извърши и с 4 технически грешки по-малко от варненци. Баскетболистите на Георги Младенов имаха по-добър процент за стрелба от игра – 57% срещу 43%, както и от наказателната линия – 76% срещу 70% и това допринесе за разликата в тяхна полза.

С трипъл дабъл в срещата се отличи Уил Уокър, който регистрира 19 точки, 12 борби и 10 асистенции. Атанас Радев изигра силен мач за победителите и добави 22 точки, 6 асистенции и 5 борби, а с 15 точки се включи Реджи Холмс.

За варненци Асен Великов вкара 16 точки, а с 14 и 9 борби завърши Георгиос Галиотос. По 10 вкараха Лари Хол и Любиша Върчел, а Пламен Алексиев изигра първия си мач за сезона с екипа на тима и завърши със 7 точки и 4 асистенции за 10 минути.

В следващия кръг Берое гостува на Ямбол, а Черно море Порт Варна посреща Балкан.