Вадим свидетелство за съдимост по-евтино

Новините

08-01-2013, 12:10

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Ползването на ПОС-терминал в бюро "Съдимост" спестява комисионната за банките

Всеки притежател на кредитна или дебитна банка вече ще може да си извади свидетелство за съдимост във Варна без да плаща допълнителна такса за превод на банката. В бюро "Съдимост" при Районен съд – Варна са се сдобили с две ПОС терминални устройства за заплащане на държавни такси при издаване на свидетелствата.

Монтирането на ПОС-терминалите е изцяло в услуга на потребителите и облекчаване на административното обслужване. Ползването на устройствата спестява време и допълнителни разходи на гражданите за комисионни такси, дължими на банките при извършване на превод.

До момента плащането на една съдебна такса от 5 лева, каквато е таксата за издаване на свидетелство за съдимост, ставаше само чрез отделните търговски банки, които начисляват различни по размер комисионни за превода. По този начин се получаваше оскъпяване на съдебната услуга и гражданите реално плащаха повече за получаването на документа.

За извършване на транзакции при плащане на държавни такси за издаване на свидетелства за съдимост чрез ПОС терминалите в бюро „Съдимост” на Варненския районен съд са необходими валидни банкови карти - Mastercard, Visa, Visa Electron, Maestro/Борика и др.