Окръжна болница дава по 1000 лв. на семействата на загиналите санитарки

На оцелялата 48-годишна Керка Петрова е направена операция

Ръководството на МБАЛ „Св. Анна” във Варна е отпуснало по 1000 лв. на семействата на загиналите санитарки при тежката катастрофа вчера. Утре – 10 януари ще бъде обявен Ден на траур в болницата. И двете починали санитарки са работили в здравното заведение.
Третата жена, пострадала в катастрофата, също е кадър на болницата. В момента тя е настанена в ортопедията.

Днес на 48-годишната Керка Петрова е направена операция, като и е поставен пирон. Болницата е отпуснала средства и на нея за извършването на операцията.

Припомняме, че жестоката катастрофа се случи вчера около 7 часа. След село Казашко посока Езерово, на остър завой, за да избегне дупка на пътното платно, водачката на опела завива рязко, навлизла в насрещното платно и се блъска челно в автобус. Той е бил собственост на корабостроителна фирма "МТГ Делфин", който превозвал работници в посока Белослав. Пострадали хора в автобуса нямаше. Трите жени, пътували в лекия автомобил бяха изкарани след срязване на возилото. Водачката на колата почина на място, а другата жена издъхна малко по-късно в болницата.

Агенция "Пътна инфраструктура" разпореди спешна проверка по случая. Инспекцията трябва да приключи до 17:30 часа днес. Роднини на починалите жени мислят да съдят агенцията за трагичния инцидент. За днес бе насрочено погребението на 54-годишната Радка Станчева, утре е на колежката й Росица Койчева.