По три лева на месец за паркомясто във "Владиславово"

Общинското имущество е управлявано еднолично от прокуриста без санкция и контрол от страна на съвета на директорите, констатирали проверяващите на "Паркинги и гаражи"

Според договор от 2009 година за 70 паркоместа във "Владиславово" до блок 302, месечната наемна цена е била 300 лева без ДДС. Тоест дружеството "Паркинги и гаражи" е получавало по 3.03 лева за отдадено паркомясто. Фрапиращ е и договорът от 31.12.2011 година за 100-те места на паркинга до бившата Окръжна болница. Цената която е взимало дружеството е по пет лева на месец. Съгласно договора същият влиза в сила на 19.12.2011 година, тоест 12 дни преди самото сключване. Това е част от доклада на работната група с цел проверка на дейността на "Паркинги и гаражи", която беше създадена след решение на общинския съвет в началото на юли миналата година, научи Varnautre.bg. Дружеството е регистрирано през 2008 година и са му предоставени за безвъзмездно управление 11 паркинга, част от които не са се ползвали, защото не са били обособени като такива. Липсва решение на съвета на директорите за провеждането на търг за отдаване под наем, срок, икономически условия, като в резултат на това паркингите са отдадени под наем от прокуриста Александра Илиева-на цени, контрагенти и срокове, еднолично определени, пише в канстатациите на работната група. Там се посочва още, че еднолично е удължаван и срокът на договорите, като с анексите някои надхвърлят три години, което пък е нарушение на устава на дружеството. Според икономическите резултати за 2011 година - приходите са 221 000 лева, а разходите 224 000 лева. 
От работната група предоставят и ценоразпис за едно паркомясто понастоящем, когато дружеството е в ликвидация: за лек автомобил и джип – 35 - 40 лева, за микробус – 40- 60 лева, за мотоциклет - 25 лева , за камион - 50 лева.