Наркоман отнесе фитнес уред и две години затвор

Крими

17-01-2013, 19:26

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

За кражба на ъглошлайф рецидивист от Каменар получи 8 месеца ефективна присъда

Ефективно наказание от 2 години лишаване от свобода на 30-годишен мъж за кражба на фитнес уред наложи Варненският райнен съд. 

В ранните сутрешни часове на 16 август миналата година, 30-годишният Я. Ясенов обикалял край жилищни блокове в района на бул. "Чаталджа", когато забелязал леко открехната входна врата на една от кооперациите. Той проникнал във входа и започнал да се качва пеш по етажите, с намерение да открадне вещи и чрез продажбата им да си набави пари. Пред един от апартаментите подсъдимият видял фитнес уред, който успял да изнесе от блока, въпреки тежината и размера му. Още същата сутрин подсъдимият, ползвайки чужда лична карта, предложил уреда в пункт за изкупуване на вторични суровини. Имущество е оценено на стойност 240 лв. 

Кражбата е извършена от подсъдимия в условията на опасен рецидив. 30-годишният мъж страда от синдром на наркотична зависимост, има предходна съдимост, предимно за престъпления против собствеността. Той следва да търпи присъдата си в затвор при първоначален строг режим. 

Мъж от Каменар, осъждан многкратно пък ще лежи 8 месеца заради кражба на ъглошлайф. 

На 27 август миналата година през нощта 34-годишният Р. Михайлов отнел ъглошлайф на стойност  189 лева от строителен обект. По поставено отвън метално скеле подсъдимият се покатерил на първия етаж на сградата, влязъл в стаята, където спял охранителя и взел оставения там инструмент.  Малко след кражбата подсъдимият бил заловен от полицията с чуждата вещ.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Михайлов е многократно осъждан, предимно за посегателства срещу собствеността.