Нарколаборант остава в ареста

Крими

22-01-2013, 13:56

Снимка:

МВР/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Заради системно проявявана агресия, физическо и психическо насилие, от обвиняемия се страхуват родителите и други членове на семейството му.

Разследваният за производството на синтетична дрога и за незаконно притежание на пистолет със заличени номера и боеприпаси Красен Иванов, ще продължава да търпи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража".

Варненският апелативен съд потвърди днес определението на Окръжен съд Варна, с което молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката за неотклонение бе оставена без уважение. Красен е обвиняем по досъдебно производство на териториално звено "Борба с организираната престъпност" във Варна от 4 ноември миналата година. Тогава при специализирана акция, в момент на производство на синтетична дрога в апартамента на Иванов в кв. "Владислав Варненчик" органите на реда задържаха Красен, Веселин Златев и още едно лице. Оръжието, открито при обиска на жилището е пистолет "Макаров" със заличени номера и 8 патрона.

Според разследващите, нарколабораторията е действала поне от началото на 2012 година. Апелативната инстанция потвърди изводите на Варненския окръжен съд  от миналата седмица за наличието на категоричен обоснован извод за участието на обвиняемия Иванов в производството на синтетична дрога. В дома на 33 годишния Красен, обитаван от родителите му, двете му сестри, съпругата и 6 годишния му син били открити прибори, апаратура и вещества, необходими за производството на дрогата. Тогава са претърсени общо 10 адреса във Варна, а от дома на Златев полицаите иззели амфетамини и марихуана.

Още при първоначалното задържане под стража, съдът обърна внимание на факта, че заради системно проявявана агресия, физическо и психическо насилие, от Красен се страхуват родителите и други членове на семейството му. Днес въззивната инстанция не намери нови основания, които да го мотивират да измени в по-лека процесуалната мярка за принуда на Красен Иванов. Остава актуална и опасността, ако е на свобода обвиняемият да извърши друго престъпление, да се опита за окаже натиск или влияние върху свидетели по това разследване, или да се укрие.

Определението на Варненския апелативен съд, с което бе потвърден ареста на Красен Иванов, разследван за производството на синтетична дрога и за незаконно притежание на пистолет със заличени номера и боеприпаси е окончателно.