Закопчаха сериен крадец, тарашил чанти на Колхозния пазар

Крими

24-01-2013, 11:00

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Той дори раздавал ритници, за да може по-бързо да отскубне дамските чанти от жертвите си

38-годишен сериен крадец е задържан от варненските полицаи. Мъжът се е "профилирал" в кражба на дамски чанти от случайно минаващи жени, като раздавал и ритници. Той е бил задържан благодарение на сигнал, подаден от 45-годишна жена. Тя потърсила помощ в Първо РПУ, след като била задигната чантата й.

Инцидентът станал във вторник. Жената разказала, че на улица “Ген. Гурко”  крадец дръпнал дамската й чанта и избягал. В нея е имало много  документи, два телефона, дебитни, кредитни карти и пари. Малко по-късно на ул. “Ан. Неделчев” от автопартулен екип е задържан Д. М. На 38 г. от Варна. Мъжът вече е осъждан за грабежи и наркотици. В него са намерени част от вещите, обект на грабежа от същата вечер.

Установено е, че той е извършител на още две кражби и един опит за грабеж. Той се е подвизавал в района на Колхозния пазар, а кражбите са само за периода 19 – 22 януари. И в трите случая потърпевшите са жени, които останали без дамски чанти. При една от кражбите мъжът раздавал дори ритници. Лицето е задържано за 72 ч., по случите се водят досъдебни производства,  под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна. Работата по разследването продължава.