Октай, горе главата, България е с теб!

Националистът Боян Расате подкрепи нападателя на Доган

Боян Расате, бившият лидер на Българския национален съюз, подкрепи Октай Енимехмедов, който нападна Ахмед Доган с газов пистолет на 19 януари.

Расате дойде в Съдебната палата преди гледането на мярката за неотклонение на Енимехмедов с плакат на който пише: "Октай, горе главата, България е с теб!".

"Тук сме, за да подкрепим Октай Енимехмедов", каза Расате.

"Считаме, че действията на Енимехмедов са една публична демонстрация срещу тази политическа система, която ни докара до това трагично, плачевно състояние и считаме, че подсъдими трябва да бъдат хора не като него, а депутати, които 23 години разрушаваха икономиката на страната, докараха българския народ до бедност и накараха 2 милиона българи да емигрират в чужбина", допълни той.
Според него има различни начини на протест и очевидно начинът на Енимехмедов е нетрадиционен.
"Това, на което сме подложени в последните 23 години, е доста нечовешко и радикално, от страна на управляващите към българския народ. Ние считаме, че ДПС е просто една част от върхушката, която съсипва българската държава, без значение че това е турска етническа партия, считаме, че мястото на тези хора е в затвора, както и на техните колеги от така наречените български партии", каза още Боян Расате.