Кога настъпват кризите в брака

Животът

01-02-2013, 06:24

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

По години

Третата, четвъртата и дванадесетата година от брака са най-критични за семейните отношения, показва ново международно проучване, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС".

Изследването развенчава теорията, че седмата година е крайъгълен камък в отношенията между двойките, както се смяташе досега.

След проведените интервюта с редица мъже и жени експертите установили, че повечето от тях не са съгласни с утвърденото вече схващане, че разводът е най-вероятен след седмата година.

50% от анкетираните по-скоро са на мнение, че най-сериозните сътресения между партньорите настъпват през третата или четвъртата година от брака, а най-честата причина за това е появата на децата. След раждането на първото момиче или момче разправиите и стресът се увеличават, което е тежко емоционално препятствие за болшинството от семействата, показват данните.

Половината от участниците в допитването обаче не могат да приемат и факта, че след повече от десет години съвместно съжителство с някого – те ще се разведат поради "непреодолими различия", заключват социолозите.