Шепа варненци подкрепиха Октай

Той пострада повече отколкото Доган, а съдят само него, твърдят протестиращите

Едва 20-ина варненци се събраха днес на протеста в подкрепа на Октай, който преди 2 седмици насочи газов пистолет срещу лидера на ДПС Ахмед Доган.

Протестът срещу побоя над нападателя беше насрочен за 12 часа пред Окръжния съд. Организиторите в Фейсбук групата "Съд за участниците в боя над Октай Енимехмедов - Варна" призоваха хората да излязат и да покажат, че не спят и не са безучастни към случващото се в България. Мирният протест се провежда паралелно в Бургас, Пловдив, София. Във Фейсбук на протеста във Варна бяха поканени над 1500 души, от тях 100 бяха потвърдили, че ще присъстват.

"Държаха се като башибозук с него", "Нека бъде съден за това, което направи, но не могат да го бият така, при това пред очите на толкова международни наблюдатели", "Като майка съм тук, не могат да го унижават така, чак гащите му събуха", коменираха участниците в протеста. Според тях Октай е получил много по-тежки наранявания от тези, които той е нанесъл на Доган, а само той е в ареста.

Според присъстващите единствено слабата разгласа е причина за това скромно присъствие. Иначе протестът имаше официално разрешение и беше охраняван от цивилни и униформени полицаи.

Наблизо зелени активисти продължаваха да събират подписи в подкрепа на идеята за референдум за Морската градина.