Вече и официално: Отварят пристанището за спорт и разходки

"Продължаваме да търсим пари и за основен ремонт на зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта", заяви министърът на спорта

Турнир по стрийтбол ще отбележи отварянето на част от пристанище Варна-изток за варненци. Това е идеята на директора на порта Данаил Папазов, която той сподели днес с премиера Бойко Борисов и спортния министър Свилен Нейков. Игрища за волейбол и баскетбол, рампи за скейтборд и много място за разходка ще има в новата част на Морската градина, която ще завземе 1-во и 2-ро кейови места на пристанището. Това е началото на изтеглянето на товарните дейности от центъра на града. След финала на проекта търговските кораби вече няма да акустират до жп гарата, а тук ще е новата зона за атракции и отдих на варненци. 

От името на сдружението на спортните клубове „Черно море“ кап. Папазов благодари днес за това, че правителството промени статута на собствеността на спортен комплекс "Черно море" от публична държавна в частна държавна. Така стана възможно сдружението да ги получи за безмъзмездно ползване за десет години. Комплексът включва залите "Владислав", "Христо Борисов" и тренировъчната "Академик". От сдружението планират на мястото на двете по-малки зали да бъде построена нова - многофункционална и с второ ниво, на което да има съблекални и възстановителен център. Зала "Владислав" ще бъде ремонтирана и обновена.

Днес премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, здравният министър Десислава Атанасова и спортният Свилен Нейков присъстваха на откриването на реновиран гимнастически комплекс в кв. „Чайка". Уредите - същите като тези на олимпиадата в Лондон, са на стойност 200 000 лв., отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта след разговор между премиера и легендата на спортната гимнастика Данчо Йовчев.

Въпреки многобройните гости децата на спортен клуб "Черноморски юнак" не спряха да тренират по време на цялата церемония.  ВИЖ СНИМКИТЕ ТУK »

Възторжен съм като гледам какво правят децата и ако това е нашата нация, мога да ви кажа, че няма да имаме равни, каза Борисов. През 2014 г. България ще бъде домакин на европейско първенство по спортна гимнастика. Дотогава трябва да бъде готова залата в Пловдив, тази в София вече е готова, а във Варна ще се готвят най-добрите състезатели преди състезанието, допълни премиерът.

"Продължаваме да търсим пари и за основен ремонт на зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта", заяви пък министър Нейков.