Варна ще си има Общество на младите писатели

Варна Лайф

03-02-2013, 22:45

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В него мога да се включат всички пишещи от града

Сдружението на писателитe във Варна инициира създаването на Общество на младите писатели. В него мога да се включат всички пишещи от град Варна, без задължително да са жители на града. Също така горната възрастова граница е отворена: "тридесет и...", тъй като понятието млад е разтегливо и няма как да бъде регламентирано. В Обществото на пишещите са добре дошли всички, които търсят "гнездо" за своите идеи; място, където да четат, разговарят, спорят, преодоляват и не на последно място - един клуб, където да намерят свои събратя и сестри по перо. От своя страна Сдружението на писателите се ангажира да осигури не само покрив за младите пера, но и при нужда и според възможностите си да ги подпомага - с идеи, възможности, ангажимент, среда и опит. 
Според организаторите, Обществото на младите писатели може да даде по-ясна картина за състоянието на духовния живот във Варна. А и да намери своето призвание в очите на всички бъдещи читатели.
Датата за сформиране на клуба е 6-ти февруари, сряда, от 18.30 часа. Срещите ще се организират веднъж седмично. Ще има и символична такса за участие. Всички подробности по бъдещето, начина за провеждане на срещите и дори размера на таксата - всичко това ще бъде решено от самите членове на Обществото на младите писатели.