След седем присъди варненец продължава да граби

Крими

04-02-2013, 16:46

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Обвиняемият поиска по-лека мярка за неотклонение, за да дочака раждането на първородното си дете, но съдът прецени, че има опасност да извърши ново престъпление

След 7 присъди варненец отново се озова в ареста за поредния грабеж. Варненският окръжен съд днес определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" за Румен Петров, ограбил преди броени дни мъж в местността "Боровец" край Варна.

Минути преди 18:00 часа на 31 януари, той настигнал мъжа, съборил го на земята и със сила му отнел кожена чантичка с мобилен телефон, дебитни карти, документи и 150 лева.Пострадалият уведомил органите на реда и за кратко време те задържали 39 годишния Румен.

За да определи най-тежката мярка за процесуална принуда, Варненският окръжен съд се съобрази със събраните още в първите часове на досъдебното производство гласни свидетелства, с материалите, с експертна справка и с факта, че грабителят е бил разпознат от пострадалия мъж. Всяко едно от доказателствата обосновават предположението, че Румен е автор на грабежа, извършен при условията на опасен рецидив. За това престъпление законът предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода или конфискация на имущество.  7 пъти Румен е съден за престъпления от общ характер, в това число и против личността.

Въпреки молбата на обвиняемия да получи по-лека мярка за неотклонение, за да дочака раждането на първородното си дете, съдът се съобрази със съдебното му минало и прецени, че ако е на свобода Румен може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване.