Варна протестира и в деня на Валентин и Трифон

Животът

14-02-2013, 12:45

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Днешният двоен празник - Свети Валентин и Трифон Зарезан няма да спре протестните шествия във Варна. На страницата във Фейсбук, на която недоволните се организират участие са потвърдили над 5 100 човека. Часът и мястото са известни-в 18 часа пред сградата на общината. 

Въпреки, че Свети Валентин и Трифон Зарезан имат многопочитатели, недоволните са готови да зарежат празнуването и отново да излязат по улиците на града. "Има време да празнуваме, сега е време за протест и е трябва да се отказваме, кометират потребители във Фейсбук. 

Въпреки снощния инцидент няма да се откаже и водачът на протестите във Варна Иван Петров . Той беше наръган снощи веднага след края на четвъртото мирно шествие срещу високите сметки за ток. Петров е убеден, че нападението не е било случайно. "Смятам, че е поръчково, няма случайни работи. Инцидентът няма да ме откаже да протестирам", категоричен е той. 

Днешното шествие да се движи малко по-бавно призовават хора в социалната мрежа. 

"Като майка с количка да изкажа мнението си за движението на протеста. Гоних тълпата през цялото време. Моля ви да се движим по-бавно. Да се спира по кръстовища от време на време за да се посъберем. Има много хора с деца, възрастни и трудноподвижни, които не могат да поддържат такова темпо. Ако искате да сме всички заедно, нека да се движим по-бавно", отправя молба в социалната мрежа майка с дете.

Други пък обръщат внимание по време на протестите да се внимава с автобусите на градския транспорт, които по това време са пълни с ученици, приключили втора смяна. Жена призовава директорите на училищата да разпускат децата от втора смяна преди 18 часа, за да могат да се приберат по домовете си преди началото на шествието.