Защо отказахме място в Инициативния комитет

Мисия Варна

21-02-2013, 16:24

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Благодарим на всички за доверието

Репортер на Varnautre.bg беше поканен да влезе в Инициативния комитет на протестите, започнали с недоволство срещу високите сметки за ток, стигнали до оставката на правителството и незнайно накъде отиващи. 

Приемаме тази покана като голям комплимент. Затова, че още от първия ден отразяваме недоволството на варненци минута по минута. Затова, че заедно с протестиращите трамбовахме десетки километри през града в последните 11 дни. Затова, че непрекъсното търсехме нови и нови технически средства, жанрове и форуми, за да стигне до повече хора новината за събуждането на Варна.
Благодарим, ви, приятели, оставаме с вас до края - какъвто и да е той.
Благодарим, но няма да приемем поканата, защото това противоречи на принципите ни. Признавам - за кратко бяхме изкушени: информация от първа ръка, преди конкурентните медии; възможност с нашия опит и знания за институциите да помогнем при изготвянето на искания и планирането на действия; контрол върху недопустимото, според нас, партийно обсебване на народния гняв.
И все пак, не, благодаря. Нашето място е острани. Много близо до вас, дори крачка по-напред заради гледната точка на обективите, но все пак встрани. За да можем да ви кажем, когато нещата тръгнат в неприемлива за обществото посока. За да ви критикуваме, когато забравите накъде сте тръгнали. Да ви шамаросаме с думи, когато и вие се опиете от властта.
Държа да кажа това сега, преди днес следобед да е станало ясно кой и защо влиза в инициативния комитет. Не искам решението ни да е повлияно от опитите на хора с политически амбиции като Калина Павлова, Кънчо Бонев, функционери на БСП, Атака, националисти от различни формации, да овладеят протеста и официално.
Държа позицията ни да е ясно казана. Така както винаги сме я заявявали. Така както преди 2 години, преди началото на първата в съществуването на varna.utre.bg предизборна кампания обявихме, че сме твърдо вдясно"
"Ние искаме промяна и смятаме, че само дясно управление ще я донесе на Варна.

Но сме готови да чуем и да представим пред читателите си всяко различно от това мнение, всеки довод срещу нашите убеждения, всеки разумен аргумент, пример, доказателство.

Ние държим да оповестим позицията си, затова смятаме, че заслужаваме вие да я уважавате. Но за да го направите, за да ни уважавате, ние не можем да си позволим да ви лишим от всички гледни точки, мнения, полюси и пристрастия.
И нека по-добрият победи!"

http://www.varna.utre.bg/2011/09/01/65107-nie_ostavame_vdyasno_ottam_shte_chuvame_vsichki