Кметът: Няма да се дам!

Мисия Варна

25-02-2013, 12:25

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Кирил Йорданов засега няма да подава оставка

Въпреки натиска от протестите от последните няколко дни във Варна и скандиранията на десетки хиляди "Киро, вън!", кметът не е готов да подава оставка.

На извънредна пресконференция днес, на която всички очакваха градоначалникът да се оттегли, той обясни, че следи отблизо събитията и прави своите анализи, но за подаване на оставка към момента не може да се говори.

Такава щял да хвърли мигновено, ако прокуратурата се произнесе, че по някакъв начин Кирил Йорданов има връзка или е съпричастен с това, което се случи със самозапалилия се млад мъж. "Има досъдебно производство за скланяне към самоубийстово", посочи Йорданов. Кметът не пожела да каже кой негов служител е прибрал плаката с искане за оставка  на градоначалника от мястото на инцидента. Йорданов обаче дълбоко в себе си тежко преживявал случилото се с Пламен на стълбите на общината. "Проверихме целия информационен масив на общината, но не открихме Пламен да искал среща с мен или да искал нещо от община Варна", каза още кметът. 

"Въпросът с моята оставка има два момент. Тя трябва да удовлетворява тези, които я искат, но и тези, които са ми гласували доверие. 70 000 души са гласували за мен на последните избори", не пропусна да изтъкне кметът. 

"Направена беше връзка между общината и ТИМ. Три сделки има направени с ТИМ. Това са галерия "Графити", стадион "Юри Гагарин" и продажбата на земя в Морската. Припомням, че земята беше продадена от предишното правителство, без да правя някакви внушения. Другите две сделки никога не съм ги санкционирал с подпис. Сделката за стадиона е била подписана от тогавашния председател на общинския съвет Апостол Димитров, председателя на комисия "Собственост" Пламен Начков, а Борислав Гуцанов е представлявал общината в дружеството", коментира Йорданов. Сделката за галерията пък била подписана от тогавашният зам.-кмет Мирослав Цонев.

Кметът се закани и да съди Николай Бареков заради изказването му тази сутрин по TV7, с което водещият коментира имотното състояние на градоначалника на Варна извън граница, като му пожела да си ходи у дома в Швейцария. Йорданов пък декларира пред журналисти, че не притежавал нито един квадратен метър имоти извън рамките на страната, та дори и извън града.Същото важало и за роднините му. Затова и щял да заведе дело срещу Николай Бареков.

Видео с цялата пресконференция на Кирил Йорданов