GRAND ФЛОРА 2013 ще събере цветовете на пролетта под покрива на мола

Варна Лайф

26-02-2013, 13:02

Снимка:

Grand mall

Автор:

Платена публикация

Всичко от Автора

Още по Темата:

Grand Mall с рекорден брой посетители

Ефирни лиани ще изпъстрят Grand Mall за традиционото изложение за цветя и градинско обзавеждане от 25 до 30 април

Цъфтежът на пролетта ще зарадва и тази година варненци и гостите на града под гостоприемния остъклен покрив на Grand Mall, където от 25 до 30 април ще се проведе ежегодното изложение Grand Флора. За трети път площите на най-големия търговски център по Черноморието ще бъдат превърнати в цветни градини. За феерията от цветове ще се погрижат професионалистите от “Белфльор”, „Флорис” и „Градина Мимоза”, които са и партньори в организацията на проекта.

Серия от елегантни събития ще съпътства най-пъстрото изложение в морската столица. Страстта по модата и любовта към цветята ще намерят пресечна точка в очаквания финал на модното събитие „Стани Grand Стилист” на 26 април с награда уикенд в Милано.

Четирима от най-титулованите флористи на България ще покажат своя талант в демонстрационни програми на 27 април. Това ще бъде един от специалните моменти на изложението, защото тогава ще се случи нещо невиждано до този момент във Варна - едновременна майсторска демонстрация.

Своите цветни аранжировки ще представят Луиза Мардик Георгиева, носител на двете поредни първи награди от Националния конкурс за аранжори на Посолството на Холандия у нас и Ивайло Иванов от магазин „Флорис”, любим професионалист в кръговете на българските флористи. Постиженията си ще покажат и носителите на награди от миналогодишното издание на Националния конкурс за млади флористи, проведен в рамките на Grand Флора Васил Костадинов от София - първо място, и Даниел Тенджерков от Велико Търново - трето място.

Голямата цветна тема „Сватбен букет” ще бъде претворена в семинар на гост лектора от Словакия – популярният флорист Марош Петич, носител на редица престижни международни награди. Семинарът на 28 и 29 април вече се очаква от професионалната общност в България с подчертан интерес.

По време на изложението Grand Флора ще бъдат обособени специални кътове, където всеки заинтересован посетител ще има възможност да получи индивидуален съвет как най-добре да се грижи за любимите си цветя в дома или градината.

Много градински цветя ще грейнат от щандовете на открито, които ще се разположат пред мола, а на територията на търговския комплекс ще бъдат обособени отделни изложбени зали за флористи и за градинско обзавеждане.

Записването на изложителите става на тел. 0884 19 3231 и e-mail: [email protected]