ГЕРБ готови с листата във Варна

Мисия Варна

26-02-2013, 17:05

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Водач-Лиляна Павлова, след нея Иван Портних. Бивша шефка на "Пазари" в челните места на листата. На неизбираеми места - Павел Димитров и Николай Апостолов

Депутатската листа на ГЕРБ за Варна е вече готова, научи Varnautre.bg. Утвърдена е от Цветан Цветанов и до дни ще бъде спусната в местната централа.

Водач на листата очаквано ще бъде министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. Втори е областният координатор на ГЕРБ в морската столица и шеф на финансовата комисия в местния парламент Иван Портних. 

На трето място е настоящият депутат и зам.-председател на правната комисия в парламента  Емил Радев. Самият той е един от тези, редили листата заедно с Искра Фидосова. В подредбата е участвала и депутатката Лилия Христова, която изненадващо се оказва на четвърто място. Христова и в момента е народен представител. Тя влезе в парламента в края на 2011 година, повече от две години след парламентарните избори. Преди това Христова бе изпълнителен директор на общинска фирма "Пазари" във Варна. Там до последно не стана ясно дали не работи в конфликт на интереси, заради сина си Павел Христов, който по същото време беше общински съветник в местния парламент. Във Варна Христова бе запомнена и със скандал около заплатата й от 2000 лева, която си гласува още с влизането като шеф в общинското предприятие. 

На пето място във варненската листа ще бъде софиянец, а шестото е отредено за бизнесмен, научи още Varnautre.bg. Седми в листата е вече бившият координатор на ГЕРБ-Варна Павел Димитров, срещу когото имаше брожения от съпартийците му, а Цветан Цветанов дойде до морския град, за да приеме оставката му. Осмото място е предвидено за настоящия председател на Общинския съвет Николай Апостолов.

Междувременно поставеният на почти неизбираемото седмо място Павел Димитров днес пред Дарик Варна обяви, че ГЕРБ трябва да се разграничи от Кирил Йорданов, а той незабавно да освободи кметския стол. Димитров уточни, че това е негово лично мнение, а не на партията, която припозна във варненския кмет своя кандидат на последните местни избори. Димитров обаче не коментира своята роля като кординатор на ГЕРБ тогава за издигането на Йорданов. 

Към настоящия момент ГЕРБ - Варна няма официална позиция по отношение на Кирил Йорданов и исканата оставка.