Кметът вече не е в отпуск

Мисия Варна

28-02-2013, 17:13

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът излезе в едномесечен отпуск

Разнопосочна информация откъм Общината днес

"Кметът на Варна не е в отпуск - на работното си място е, и ръководи цялата изпълнителна дейност на общинската администрация. И без друго е ясно, че делникът му е по-натоварен от обичайното. Поради съображения за евентуални спекулации, които могат да възникнат във връзка с напрегнатата ситуация в града, той възложи подписването на текущия документооборот на заместник-кмета доц. Бозов". Това съобщение беше разпратено след обед до варненските медии от пресцентъра на Община Варна. 

Само преди няколко часа главният секретар на Общината Михаил Куликов заяви пред Дарик, че Йорданов е в отпуск и ще бъде на работа от вторник, 5 март.  Той поясни, че текущите документи ще бъдат подписвани от Христо Бозов, на когото са делегирани правомощия за това лично от кмета Кирил Йорданов.

Късно снощи пък висш общински чиновник информира Varnautre.bg, че кметът е пуснал молба да ползва едномесечен отпуск за сметка на стотиците неизползвани през годините дни.  Официално отпускът започнал още в понеделник, когато  Йорданов  даде извънредна пресконференция, за да обяви, че не смята да подава оставка. Днес, очевидно, почивката на Кирил Йорданов е прекратена и се наложи пресцентърът да опровергава не само Varnautre.bg, но и главния секретар на Общината.