Протестиращите с изненади за кмета навръх 3-ти март

Мисия Варна

02-03-2013, 12:09

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Народът започна да мисли за влизане в комитети и забрави за улицата

Протестиращите срещу монополите и управлението на кмета Кирил Йорданов са приготвили изненади за градоначалника на мегашествието в неделя. Това разказаха двама от недоволните варненци - Ивайло Василев и Мартин Аргиров в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7. Какви ще са изненадите двамата предпочетоха да запазят в тайна до 3-ти март, когато се очаква десетки хиляди варненци отново да залеят улиците на града. 

"Сметките за тока бяха последната капка, която преля чашата на общественото недоволството", заяви Мартин Аргиров. Макар че неуредиците в енергетиката разпалиха демонстрациите, хората показаха, че са срещу политиците и монополите", допълни Ивайло Василев. Хората започнаха да се самоорганизират и да правят планове какво да скандират, къде да се съберат, обясни той. Според него обществото вече не се страхува, че гневът ще бъде смачкан, защото хората са видяли, че заедно са силни и могат да постигнат промяната, към която се стремят.

Същевременно организаторите обясниха, че усещат натиск от различни страни, с цел да бъдат манипулирани исканията на протестиращите, те да бъдат разединени, демонстрациите - потушени, а гневът на улицата да се превърне в маша, обслужваща политически интереси.

"Виждайки потенциала на протеста много партийни сили бяха вкарани в него. Това и многото искания размиват енергията на протеста. Народът започна да мисли за влизане в комитети и забрави за улицата, но се надявам, че все пак енергията ще се запази", коментира Иво Василев. 

Влизането на Иван Петров в Обществения съвет към президента, без да е легитимно излъчен от протестиращите във Варна, Василев обясни пък с това, че държавният глава се е заблудил или е бил заблуден. "Все пак президентът припозна и Колорадо като Пирин", каза Василев.