Полицаи заключили 450 варненци в клетка 3 часа без тоалетна и вода

Запалянковците от Варна се оплакаха от крайно нечовешко отношение от полицията в Разград.

450 фенове на “Черно море”, сред които поне 20 момичета и жени, са били заключени за над 3 часа в клетката за гости при визитата на “Лудогорец”. Запалянковците от Варна се оплакаха от крайно нечовешко отношение от полицията в Разград, пише "24 часа".

“Бяхме около 450 човека - 300 пристигнахме с автобуси и 150 с автомобили. Съвсем коректно заявихме на полицията точната бройка на пътуващите, номерата на автобусите и маршрута. Настояха да не се спира на бензиностанции за почивка и храна. После ескортираха рейсовете и колите директно на стадиона, нищо че имаше поне един час за убиване на време. В близост до стадиона имаше 2 КПП-та - два пъти ни проверяваха за опасни предмети, лични карти, материали за хореография. На дрегер за алкохол бяха тествани дори и децата. Всички гостуващи фенове бяха проверявани и в някакви списъци. Никой не обясни какви са тези списъци, но логичното обяснение би било това да са фенове на “Черно море” със забрана да посещават мачове”, оплакаха се привърженици на “моряците”. А от фенклуба им обявиха, че знаят само за един, който е с действаща забрана.

Но това е само въведението, като предстояла “черешката на тортата”, сервирана от полицията. “Когато всички фенове влязохме около час преди мача, клетката беше заключена с катинар. Беше заключен и втори авариен изход. Останахме затворени близо 3 часа без достъп до вода и тоалетна. Бутилките с минерална вода бяха конфискувани на влизане”, разказаха запалянковци на “Черно море”.

Те заявиха, че са възмутени от отношението, проявено от полицията в Разград, и то навръх 135-годишнината от освобождението на България - националния празник 3 март.
“Възнамеряваме вече никога да не даваме информация за своето пътуване. Да пристигаме в центъра на града, да се разходим и хапнем като нормални хора и да не позволяваме да ни третират като арестанти, при все че няма никакво напрежение между нас и феновете на “Лудогорец”, както и жителите на Разград”, завършиха варненци.