Без изпадащи в Североизточната В група

Провадия остава в третия ешелон, въпреки че цялата есен спечели една точка

Североизточната В група продължава през пролетта с 13 отбора, след като днес окончателно стая ясно, че тимът на Девня се отказва от участие. Както вече Varnautre.bg съобщи, девненци уведомиха, че спират с футбола още преди старта на втория дял, но им беше дадено още време, за да потърсят и последните варианти. Освен девненци, още един отбор се отказа от участие през паузата. Това е амбициозният русенски Аристон. В 6-ия кръг на първенството пък се отказа и отборът на Локомотив (Каспичан) и така от оставащите 13 отбора няма да има изпадащи. Това означава, че дори отборът на Провадия, който през цялата есен спечели една точка, спокойно ще доиграе първенството и може отсега да мисли за новия сезон, пак във В група.

"Липсата на каквато и да е визия и перспектива на работата с подрастващи, аматьорски и професионален футбол, ширещата се корупция, с която обществото ни е запознато, обхващаща всички нива, слабата подготовка и некомпетентност на ръководството на зоналните съвети, в частност Русе", твърдят от Аристон.

"Финансовата криза в страната се отразява и на отборите от В група. Специално в Девня общината се оказа в невъзможност да подсигури финансирането и така те нямаха друг изход, обяви за БТА председателят на Зоналния съвет във Варна Благой Калфов. Иначе до края на есенния дял Аристон заемаше 11-о място със 17 точки, а Девня беше на предпоследното 14-о със 7. Резултатите на двата отбора до този момент се зачитат, а през пролетта на противниците им ще се присъждат служебни победи с 3:0.