Отиде си!

Мисия Варна

06-03-2013, 12:01

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Кирил Йорданов подаде оставка

След повече от три седмици натиск от недволните варнеци Кирил Йорданов най-после си тръгва от управлението на града. След 13 години на кметския стол, днес той обяви че подава оставка. 

"Поискаха моята оставка и днес аз я давам", заяви Кирил Йорданов и допълни, че си отивал с накърнено име. "Подавам я, въпреки че не спазих пропорцията тя да е в полза на тези, които ми я искат, и да не в ущърб на онези 70 000 души, които са ми гласували доверие на местните избори. Защото тези, които я скандираха, очевидно не са мнозинството и ги разграничавам от мнозинството хора, излезли да търсят справедливост. А че тя ще е в ущърб на хилядите хора, които и преди дни ми дадоха доверието си - също е безспорно", коментира вече бившият кмет на Варна. 

Понеже няамало на кого да връчи оставката  си, затова тя била заведена в деловодството на общината. Кирил Йорданов получи и Златен скункс от "Господари на ефира", който прие , но си тръгна без никакъв коментар. След края на изявлението Йорданов отказа да отговаря на  въпроси на медиите. Той обяви, че ще бъде на разположение на журналистите в началото на следващата седмица.

ВИДЕО от изявлението на Кирил Йорданов

Докато Йорданов правеше своето изявление, пред сградата на общината стотици варненци мълчаливо трупаха камъни върху грамадата в памет на Пламен. Час след вестта за оставката на Йорданов, хората все още стояха мълчаливо около грамадата.