Държавата прати 5 млн. за "Владислав", започва ремонт на "Сливница" за още толкова

До дни започва цялостното преасфалтиране на "Сливница". Възлагателните писма са вече подписани

"Вчера подписах документите, с които община Варна получава 5 млн. лева от държавния бюджет за пълно преасфалтиране на бул. "Владислав" от Летището до Катедралата", това обяви зам.-кметът доц. Христо Бозов на срещата на протестиращи с общинските съвтници и представители на администрацията. "Благодарение на усилията на г-н Портних ремонтът ще започне още сега", уточни Бозов. 

Както Varnautre.bg вече писа преди малко повече от месец Бойко Борисов отсече, че няма да даде нито лев за бул. "Трети март", но обеща пари за цялостен ремонт от единия до другия край на "Владислав".

С 5 млн. лв., от общинския бюджет ще бъде изцяло преасфалтиран и бул. "Сливница", научи още Varnautre.bg. Възлгателните писма са вече подписани и ремонтът трябва да започне всеки момент. Той ще бъде преасфалтиран от началото му - градинката на Музея зад общината, до неговия край - Музея на Владислав Варненчик. Основният градски булевард ще бъде ремонтиран от няколко фирми, а не само от една. 

Парите за "Сливница" дойдоха от преразпределение на бюджета. Предвидените 2 млн. лв. за зала за бадминтон бяха пренасочени за него.  За "Сливница" ще бъдат похарчени и част от 4,3 млн. лева първоначално заделени за построяване на южното платно на пробива на бул. "Левски", около което обаче има много неизвестни заради частните имоти там. Именно за това финансовата комисия пренасочи тези пари също  за нов асфалт в града, но до скоро не бе уточнено за кои точно улици.