И Девня се вдигна срещу кмета си

Новините

14-03-2013, 17:23

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поискаха оставката и на девненския кмет

Според хората Атанас Кузев рядко се вясвал на работа и затова не се мъчел всеки ден по многобройните дупки из улиците

Около 100 жители на Девня се включиха в първия си протест с искане за оставката на кмета на града Атанас Кузев. В 16 часа пред общината имаше около 50 човека, които под звуците на патриотични песни скандираха за нови избори в градчето. Според недоволните, които се редуваха на микрофона кметът трябва да си тръгне, защото и без друго не е от Девня и не го е грижа за проблемите на града. На последните избори Кузев беше кандидат за кмет издигнат от ГЕРБ. Четири години по рано, когато за пъри път бе избран да управлява Девня пък беше подкрепен от БСП. 

Според хората Кузев рядко се вясвал на работа и затова не се мъчел всеки ден по многобройните дупки из улиците на трите махали от които е съставен града. Пред протестиращите последователно се изказаха представители на различни социални групи - майки, инвалиди, всеки с проблемите си. Хората настояват за основен ремонт на инфрструктурата в града, за спортни зали, в които да ходят младежите, вместо да стават наркомани и да ходят по улиците. 

Протестът беше организиран от местния лидер на БСП Диана Илиева, но на площада беше и бившия кмет Васил Иванов Кокала, който сега е председател на Общинския съвет в Девня. Според негови опоненти местният парламент също има вина за тежкото финансово състояние на общината, тъй като мнозинството от началото на мандата отказва да гласува европроектите, по които Девня би могла да получи милиони за саниране, ремонт на детски заведения и пътища. На площада се появи и друг бивш кмет на Девня - Димитър Димитров, който преди време се преименува официално на Димитър Корназов заради прякора си Корназа. 

Колоритният екскмет и бивш депутат се появи в розово сако и обяви, че пристига директно от София за да види какво се случва в Девня. 

Митингът пред общината продължи около 10 минути, след което протестиращите тръгнаха да обикалят града. Шествието, което набъбна до около стотина човека мина първо по изключително надупчения "булевард" водещ към централния площад. 

Протестите продължават утре и в събота, когато сборният пункт е пред Младежкия дом.