Жълт код и днес заради очакван силен вятър

Новините

15-03-2013, 08:54

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Пътните настилки в областта са частично мокри

Жълт код е обявен и за днес във Варненска област заради очакван силен вятър, съобщиха от НИМХ. Очаква се силен южен вятър, който на моменти ще достига 20 м/сек. Температурата на въздуха във Варна е 13 градуса, времето е ясно, но през денонощието в страната ще настъпи рязка промяна на времето. Очакванията са да премине студен атмосферен фронт, който ще понижи температурите значително.
По-късно през деня в източните райони ще има превалявания от дъжд, които с продължаващото понижение на температурите вечерта и през нощта срещу събота, ще преминават в сняг.  Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Пътните настилки във Варна и областта са частично мокри, авидимостта е добра, информират от Областно пътно управление видимостта . Временно ограничение е въведено по пътя Добрич – Варна заради ремонтна дейност на пътна връзка, водеща към летищен комплекс Варна. Движението на автомобили се регулира от временна светофарна уредба. По пътя Старо Оряхово-Долни Чифлик-Гроздьово-Бозвелийско движението на автомобили се осъществява в едната лента заради ремонти.
По крайбрежния път от Варна за Златни пясъци след спирка „Генерал Заимов“ е движението на автомобили е преустановено във връзка с изпълнението на мерките, целящи да се ограничат свлачищните процеси в района на дървения мост.