Варненец е световен шампион по муай-тай

Спорт

18-03-2013, 15:23

Снимка:

Narodensport.eu

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Милен Маринов триумфира в кат. до 51 кг

Състезателят на ТИМ Милен Маринов стана световен първенец по муай-тай на мондиала в Тайланд. Той триумфира в кат. до 51 кг, съобщи от азиатската страна главният треньор на ТИМ Красимир Димов. Миналата година в същата кат. до 51 кг и пак в Тайланд Милен завоюва златото от шампионата на планетата. Стилът му се отличава с честна игра, чиста техника и професионализъм.

Преди Милен варненката Памела Филипова (също от ТИМ) загуби финала си при девойките старша възраст в кат. до 54 кг срещу представителка на Израел в много оспорван мач. Същото се случи и с младата ни надежда Станимир Вълчев (60 кг), играл с представител на домакините в решителния мач.

В световното първенство още 6 българи са финалисти – Владимир Вълев – Питбула, в кат. до 71 кг, Йордан Янков (81 кг), Костадин Костов (+91), Марио Кирилов (63,5), Димитър Илиев (86) и Стефан Петков (67). Питбула мина като валяк през противниците си до схватката за златато, като обикновено нокаутите идваха преди да удари гонгът за край на 2-ри рунд.

Първенството на планетата в Тайланд е изключително силно - над 60 държави и повече от 1000 бойци.