23-ма бунтари настояват за прокурорска оставка

Новините

19-03-2013, 06:18

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Прокуратурата "носи вина за случващото се във Варна и взрива на народното недоволство", твърдят протестиращите

Оставката на окръжния прокурор Владимир Чавдаров и заместниците му поискаха 23-ма души от отворения обществен съвет на протестиращите във Варна, пише "Труд". 

На пресконференция в понеделник Атанас Янчев, Иван Панайотов и Виктория Енева обявиха, че вече са внесли искането си. В него пише, че прокуратурата носи вина за “случващото се във Варна и взрива на народното недоволство” в града. Пред “Твоят ден” прокурорът Чавдаров заяви само, че това не са хората, които могат да му искат оставката. 

Янчев, Панайотов и Енева се обявиха и срещу други членове на обществения съвет, известни като групата “Варна на варненци”. Основната разделителна линия между двата лагера е разпускането на общинския съвет. Според Панайотов местния парламент трябва да се разпусне, но да изпълнява функциите си, докато се избере нов. Той обаче призна, че няма правна формулировка как да се случи това. Досега тримата събрали 250 подписа за разпускане на ОбС. Ивайло Василев от “Варна за варненци” продължава да настоява ОбС да продължи работа, защото няма юридически инструмент за бързото му разпускане. Той обаче смята, че местният парламент трябва да действа под контрола на гражданите.