Черно море разбит от Лукойл във Варна

Шампионите удариха варненци с 112:71

Черно море Порт Варна бе разбит от шампиона Лукойл Академик насред Варна със 7:112 в мач от 22-рия кръг на НБЛ. „Студентите” не срещнаха никакви затруднения срещу съперника си, който се намира в тежка криза, и още на почивката натрупаха преднина от 34 точки. Така мачът бе предрешен далеч преди края му и през втората половина просто се доигра. Това е десета поредна победа на баскетболистите на Сашо Везенков, които имат общо 20 и 2 поражения и са едноличен лидер в класирането. За варненци пък това е трето поредно и общо 14-о поражение, а отборът има и 8 победи и заема осмото място.

Единственият показател, по който Лукойл отстъпи на съперника си, е борбата под коша, след като овладя с една по-малко. "Студентите" нанизаха 13 тройки при успеваемост 43% и бяха по-добри при стрелбата общо от игра – 63% срещу 41%. Те си подадоха повече асистенции, отнеха повече топки и извършиха по-малко грешки и съвсем закономерно победиха категорично.

Най-резултатен за победителите с 23 точки бе Димитриос Харитопулос, а много силен мач изигра и Веселин Веселинов, който вкара 21 точки и овладя 5 борби. Капитанът Тодор Стойков наниза 18 точки (6/8 от тройката) за 20 минути.