Да влезем в пролетна форма

Животът

24-03-2013, 12:22

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Забравете за замразените храни и колбасите

С настъпването на пролетта, настъпват и леки трансгформации в телосложението ни и дневния ни хранителен прием. Идва моментът да свалим зимни дрехи. 

Ако искате да влезете във форма, която е в синхрон с разцъфващата пролет, то трябва да подмените менюто си, да се заредите със свежи зелени храни и здравословната храна.
Ето и няколко храни, които трябва да оставите, заедно със зимните дрехи от снежните месеци.


Хляб от бяло брашно

Рафинираните продукти са сред най-върлите врагове не само на фигурата, но и на здравословния начин на живот. Организмът ни го превръща консумирания от нас бял хляб в захари и мазнини. Което пък води до нездравословно пълнеене и влияе на кръвната захар.

 

Колбаси

Много от колбасите, които така обичаме да си похапваме през студените месеци са съставени предимно от сол и вредни наситени мазнини. Които пък от своя страна вредят пряко на сърцето и нивото на кръвната захар. А и да припомним, че солените храни задържат вода в организма, което води до образуване на целулит.


Замразени храни
Пролетта е сезона на свежите храни. "Събудете" тялото си от зимния сън и диетата със замразени плодове и зеленчуци. 
Пакетчетата с зеленчуци тип "бързо, лесно, вкусно" носят на организма ни лоши или т.н. бързи въглехидрати и мазнини.


Маргарин
В рекламите показват как децата е хубаво да ядат маргарин, за да бъдат здрави и да растат с имунитет. Четем, че животинските мазнини са опасни за здравето и увеличават нивото на лошия холестерол, заради което ни препоръчват консумацията на "полезния" маргарин. Този продукт обаче далеч не е толкова чист и безопасен за организма. Всъщност съдържанието му изобилства най-вече от вредни трансмазнини, макар и от растителен произход. А често и с неописани съставки от незнаен произход. Ако не желаете да консумирате животински мазнини, по-добре използвайте по-полезния и лишен от вредни вещества зехтин.

Пуканки за микровълнова фурна

Продуктът, предназначен за микровълнова фурна е далеч от истинската пукана царевица, което всъщност представляват пуканките. не влиза в тази категория. Единственото, което тези пуканки дават на организма ни, са вредни наситени мазнини, оцветители, подобрители, консерванти, прекомерно количество сол... При това всичко накуп.

 

Енергийни напитки
В някои енергийни напитки се съдържат витамини B6 и B12, но това не ги прави полезни, защото формата, в която се намират витамините е неусвоима от организма ни. Освен това тонизиращите безалкохолни напитки са имат много високо съдържание на рафинирана захар, което ги прави по-калорични от торта или шоколад.