"Диря в морето" събира творби и рисунки за живота на моряците

Новините

25-03-2013, 15:12

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Срокът за изпращане и приемане на творбите е до 31 май

Национален конкурс за литература и изобразително изкуство, посветен на морето и моряците "Диря в морето" организира инициативен комитет за честване на Международния ден на моряка – 25 юни. Целта на инициативата е да се отразяват по художествен начин радостите и тегобите на моряшката професия, отсъствието и завръщането, ярките и колоритни индивидуалности на морските хора. "Моряците да бъдат показвани в тяхната естествена среда – на кораба, на брега, вкъщи, сред морската стихия или по време на кратките паузи от тихо море и безветрие", споделят организаторите. 
В конкурса могат да участват лица, професионално свързани с морето, без възрастови ограничения.  Участниците могат да изпращат по една творба в разделите литературни творби и изобразително изкуство. Творбите не трябва да бъдат публикувани или достъпни в интернет. В раздела "Изобразително изкуство" се приемат произведения в жанровете живопис и графика. Не се изисква определен размер на творбите. Препоръчително е картините да бъдат рамкирани. Приемат се оригинали, не копия. 
Оценяването ще се осъществява от тричленно жури, съставено от изявени литературни творци и художници. Отличените литературни творби ще се публикуват на сайта на Моряшки професионален съюз www.seafarerstu-bg.com, а картините ще бъдат представени на изложба.
Литературните творби се изпращат на имейл [email protected],  а картините се приемат на адрес: 9000 Варна, ул. Граф Игнатиев 6А, ет.1, ап.1. Срокът за изпращане и приемане на творбите е до 31 май 2013г. Допълнителна информация на телефони: 052 953 106; 
052 953 107; 052 953 109