Орешарски приема номинацията за премиерския пост

Новините

01-04-2013, 06:50

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Той е водач на листата в града

Пламен Орешарски приема номинацията за премиерския пост, ако БСП спечели изборите през май, пише в. "Труд". Това съобщи той във Варна, където пристигна за областен съвет на социалистите.

Орешарски е водач на листата в града, а вчера лидерът на партията Сергей Станишев обяви премиерската му номинация.

Номинацията на Пламен Орешарски тепърва ще се гласува в БСП. Той я приел въпреки притесненията си, че икономическата ситуация в страната не може да се преодолее за един мандат.

„Хората имат наслоени доста големи очаквания от новия редовен кабинет и се страхувам, че всичко не може да стане за ден-два", коментира бившият финансов министър пред Нова телевизия.

Орешарски определя като закачка мнението на ГЕРБ, че бил единственият финансов министър, който не разбрал, че в света има икономическа криза.

А за прогнозата, че ще е поредната кукла на конци, Орешарски каза: „В моята професионална кариера не си спомням да съм бил кукла на каквито и да било конци и това го знае много добре лидерът на ГЕРБ."

Минути преди областното заседание, което започна при закрити врата, номинираният за поста премиер увери, че има и волята, и подготовката за заемане на този пост.

„Все някой трябва да поеме, имам достатъчно опит - и академичен и най-важното практически", заяви Орешарски, а на въпрос какво би искал да промени в премиерския образ, наложен в последните години, той отговори - „Всичко".