Нова алтернатива с бой по тиквата

Мисия Варна

02-04-2013, 15:18

Снимка:

© VARNAUTRE.BG

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Деси Добрева - водач на депутатската листа на партията във Варна

Политическа партия Нова Алтернатива с председател - бившия военен министър Николай Цонев ще атакува парламентарните избори буквално с бой по тиквата. От партията създадоха играта "Бойкот", с която всеки има възможност да наказва с "бой по тиквата" бившия премиер и министрите му. Играта, която се намира на www.boykot.bg е достъпна, както за компютри, така и за всички смартфони. 

В нея играчът може да избира между Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Мирослав Найденов и останалите ексчленове на кабинета. След като покаже предпочитанията си кого да набие, потребителят на приложението избира и с какъв инструмент да го налага. Докато хвърчат ударите пък  около битият герой хвърчат неща свързани по някакъв начин с личността му. При бой над Бойко Борисов летят лентички, налагането на Цветанов пък води до разхвърчаване на бръмбари. 

След като играчът набие "любимия си министър" получава точки, наречени алтернативки. Тях той може да инвестира в различни мнения, какво трябва да се промени в държавата, като в края на всяко инвестиране от партията обещават, че ще го предвид. 

Това разказаха от Нова алтернатива във Варна. Те представиха и водача на депутатската си листа в морския град. Това е певицата Деси Добрева, обяви председателят на партията Николай Цонев. 

Мотивацията на Добрева да се включи в политика била продиктувана от това да се обединят възможно най-много млади хора около това да се променят нещата в България към по-добро, посочи самата Добрева. Тя допълни, че трябва да се работи за осигуряването на възможности за новото поколение, които да ги задържат в страната. 

Основната цел и кауза на певицата е превръщането на образованието и културата в приоритет на държавната политика. Певицата била готова с конкретни идеи и програма за Варна, които касаят точно тези сектори.

От Нова алтернатива смятат, че на парламентарните избори ще имат по един депутат в повечето областни центрове. "Няма да се коалираме с ГЕРБ. Това е партия, която извади  гладни и бедни хора на улицата", посочи Николай Цонев. Той допълни, че партията ще участва и на изборите за кмет във Варна.