Янаки Смирнов: Нефтохимик е с класи над Спартак

Нормално е да победим "соколите", нямам сантименти срещу варненци, каза офанзивният футболист на бургазлии

Бившият футболист на Спартак 1918 и настоящ на Нефтохимик Янаки Смирнов коментира очакванията си за срещата между двата тима, която е в неделя от 17 ч. на стадион Лазур в Бургас. Янаки, който си замина от "Селиолу" заради това, че не излезе титуляр в мача с Литекс за Купата сподели, че "шейховете" са по-класният отбор и е напълно нормално трите точки да останат в Бургас.

"Нефтохимик е с класи над Спартак не само като отбор и колектив, но и като футболисти. Ако има логика във футбола, то тя е трите точки да отидат в нашата сметка. Мисля, че ще си вземем мача със "соколите" с лекота. Не изпитвам сантименти към Спартак, в момента съм футболист на "шейховете" и ще защитавам цветовете на тима от Бургас", каза пред Varnautre.bg.

Смирнов се раздели със "скоклите" по скандален начин. В последната тренировка на Спартак преди първата среща от турнира за Купата на България срещу тима на Литекс, Янаки е симулирал контузия, тъй като е разбрал, че няма да започне мача с ловчанлии сред основните 11 футболисти, твърдят запознати. Веднага след заниманието Смирнов е казал на доктора, че е получил контузия и няма да може да играе в двубоя, като според хора от клуба, той е искал да се оправдае с травма, заради това, че не играе в мача. Това е изнервило треньора Иван Найденов, който още на следващата тренировка пред всички футболисти е казал на Янаки, че няма повече да разчита на него и го пратил да тренира индивидуално. Това е накарало младият футболист, който бе в школата на Литекс, да си търси късмета в друг отбор през зимната пауза.

По време на престоя си в Спартак 1918 Янаки Смирнов излизаше като титуляр почти във всеки мач, което обаче в Нефтохимик до този момент не се е случвало. Нещо повече младият футболист рядко попада в групата на "шейховете" през пролетта.