Вдигнаха заплатите в Терапията

Мисия Варна

04-04-2013, 12:34

Снимка:

УМБАЛ "Св. Марина"

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първият у нас циклотрон вече работи във Варна

Най-голямата гордост на болницата е единствения в България циклотрон, който закупиха със собствени средства

Болница "Света Марина" или както варненци я наричат Терапията отбеляза ръст в приходите си за миналата година. "За университетска болница "Света Марина" 2012 година бе една успешна година. Търговското дружество отбеляза ръст в приходите с 11 %.  Завършихме годината на положителен резултат, без просрочия и с много добра ликвидност", съобщи изпълнителнителният директор на болницата проф. Жанет Георгиева. 

От 1 август са увеличени и заплатите на всички работещи в "Света Марина" с 20 %. "Успяхме да реализираме и най-голямата собствена инвестиция – закупуването на циклотрон на стойност 5 милиона лева, който беше открит на 30 март 2013 г.", припомни проф. Георгиева. 

Миналата година стартира и спечеления от лечебното заведение проект по оперативна програма за изграждане на Онкологичен и лъчетерапевтичен център на стойност 18 милиона лева.

Многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" във Варна  е най-големия диагностично-лечебен и консултативен университетски болничен комплекс в Североизточна България, обслужващ население от цялата страна, който разполага с 1 117 легла, модерна апаратура и високо квалифицирани кадри – университетски преподаватели, национални и регионални консултанти.