Гларусът Дончо ще бъде символ на Варна

Животът

04-04-2013, 13:46

Снимка:

madam-internet.com

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Поименна гора "Велика България" засаждат в Климентово

Паметник на гларус може да бъде символ на Варна. Идеята е на Росен Марков. Ексцентричният варненец вече е готов с изработката. Каменният Дончо, кръстен на Дон Жуан, ще кацне върху постамент на Първа буна, научи Varnautre.bg

Марков обаче трябва да получи разрешение от областна администрация, защото буните са държавна собственост. С намеренията си той вече е запознал губернатора и е подал необходимите документи, за да му бъде позволено да реализира тази своя поредна идея.
Друга инициатива на Росен е засаждането на гора "Велика България" на три декара в село Климентово. "Земята е общинска и вече има разрешение от кмета на Аксаково. Това ще бъде първата поименна гора. Всяко дърво ще има табелка с име на стопанина и той лично ще се грижи за него. Следващата седмица започваме да садим. Ще има и две табели с надписи : "България наистина е велика, не защото е на три морета, а защото е велик българският народ" и "Господ наистина е българин. И е от село Климентово". Направил съм пълно проучване, наистина е от Климентово", шеговито допълни Росен.