Варненeц се класира на европейско по шах

Спорт

04-04-2013, 17:33

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Ивайло Генов от Каиса – Варна завърши 2-ри с аткив от 7,5 т. от 9 партии на държавния шампионат по класически шах в Пловдив

Ивайло Генов от Каиса – Варна се класира за европейско първенство при 10-годишните, след като се завърши 2-ри с аткив от 7,5 т. от 9 партии на държавния шампионат по класически шах в Пловдив. Той беше изпреварен само от ФИДЕ-майсторът Цветан Стоянов от клуб Бургас 64. Последният има квота за мондиала в тази възрастова група. Наставник на Ивайло е треньорът-легенда Теодоси Костадинов-Тео.

Варненка стана и шампионка на България по шах. Николета Господинова от ВШК Г. Даскалов грабна титлата при момичетата до 14 г.. По този начин тя попадна в националния отбор на България и ще участва на световното в ОАЕ през септември. Треньор на Николета е световният шампион по решаване на шахматни задаци Коста Ангелов.

Така двама талантливи варненци припомниха за старата слава на града ни в древната игра. Тези, които се правиха на хитри, сменяйки клубове и треньори, не оставиха впечетление, че знаят да играят (класически шах), и съвсем логично видяха почетната стълбичка през крив макарон.