BLACKSEAFOR акостира във Варна

Новините

05-04-2013, 11:10

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Втората акция е под командване на турските ВМС

Корабите от Оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море BLACKSEAFOR пристигат днес във Варна, съобщи Дарик-Варна. Шест кораба на военната флота на България, Румъния, Русия, Турция, Грузия и Украйна ще акостират на морска гара. Флагман на групата е турската корвета „Хейбелиада”. От българска страна участие ще вземе корвета „Решителни” с командир капитан ІІІ ранг Борислав Великов.

 

Това е втората акция на BLACKSEAFOR под командването на турските Военноморски сили. След сформиране на съединението корабите ще отплават на 9 април за изпълнение на задачите. На море до 23 април ще бъдат отработени епизоди по отразяване атаките на въздушен противник, тактическо маневриране, търсене и спасяване на бедстващи кораби на море, контрол на търговското корабоплаване и др. Корабите от BLACKSEAFOR ще посетят пристанищата в Констанца и Севастопол в Украйна.

 

Корабите от BLACKSEAFOR ще бъдат отворени за посещения от варненци и гостите на града през почивните дни – на 6 и 7 април 2013 година, от 14:00 до 17:00 ч.