Децата на Спартак първи на турнир

Талантите на Живко Бояджиев направиха 1:1 с Девня и биха с 4:0 Провадия

Децата на Спартак 1918, родени 2002 г. спечелиха импровизиран приятелски турнир, който се игра в Провадия. "Соколите", водени от Живко Бояджиев, победиха домакините с 4:0, като хеттрик за варненци реализира Стефан Статев, а един гол добави Габриел Петков. В другата среща талантите на варненската школа завършиха 1:1 с Девня, а попадението за "соколите" вкара Васил Георгиев. В последния мач Провадия удари тима от долината на химията с 1:0 и по този начин Спартак се класира на първо място.

"Идеята ми беше да играем малко на терен с естествена трева. Ние провеждаме тренировки само на изкуствено игрище, където играем и мачовете си. Искам да свикнем и на затревен терен, тъй като предстоят серия от турнири по Футбол 7, в които ще участваме”, каза за Varnautre.bg треньорът на младите таланти на соколите Живко Бояджиев.

Турнири по Футбол 7 ще се проведат във Варна, Албена, Русе и Разград. Те са организирани от БФС. От родната централа имат изискване всички футболисти да имат картотеки. Те ще са със снимка, като към тях ще се изискват и копия от акта за раждане на всяко дете. Преди мачовете малчуганите ще бъдат проверявани поименно. От БФС се опитват да спрат порочната практика клубовете да пускат в игра по-големи играчи. Което пък ще попречи на отбори от по-малките населени места, какъвто например е Калиакра, да се включат в надпреварата, тъй като при тях в един отбор има деца от няколко набора, заради липсата на кадри.