Варненец и добричлия остават "на топло" заради производство на "пико"

Крими

09-04-2013, 12:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В Интернет има достъпни и многобройни рецепти за "готвенето", а в аптечната мрежа на страната на свободна продажба са всички съставки

Преслав Петков от Добрич и Добромир Илиев от Варна, разследвани за производството на "пико" остават в ареста. Мярката за неотклонение на двамата бе потвърдена днес и от Апелативния съд в морската столица.30-годишният Преслав Петков беше арестуван след полицейска акция във Варна в края на март тази година. Заедно с Милена Кулиш, той беше привлечен като обвиняем за производството на амфетаминопроизводни вещества, предназначени за продажба. Другият производител на забранените от закона вещества, Добромир Илиев, беше арестуван също в последните дни на март във Варна с повече от 3 грама "пико", "сготвен" от него самия и предназначен за наркопазара. 32-годишният варненец разказа пред първата съдебна инстанция, че от близо 3 години се занимава с приготвянето на тези вещества. Произведеното продавал на приятели, но и той също употребявал амфетамини от близо 10 години.

За "готвенето на пико" в Интернет има достъпни и многобройни рецепти, а в аптечната мрежа на страната на свободна продажба са всички съставки, необходими за производството на амфетамините. От приблизително 15 опаковки противогрипно лекарство, "сготвено" с други съставки се получавали малко повече от 3 грама амфетамини, като пазарната цена на 1 грам "пико" била 50 лева.

Според съда, и двамата задържани са съпричастни към престъплението, което законът определя като тежко и умишлено, с висока обществена опасност.  Добромир е осъждан за друго престъпление, а  сегашното деяние е в условията на изпитателния срок на предходното му наказание. Определенията на Варненския апелативен съд не подлежат на обжалване.