Събраха 1500 лв. за тризнаците Никол, Цвети и Стоян

Животът

10-04-2013, 15:31

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благотворителен концерт помага на тризначета

Благотворителният концерт бе организиран от сдружение "Белослава"

1469 лв. е събраната сума за семейството на тризнаците Никол, Цвети и Стоян. По сметката на майката Златина Георгиева Колева в Райфайзен банк, IBAN:BG71RZBB91551028053488, до 18 часа вчера са преведени 608 лв.  Средства от благотворителния концерт снощи в Club Vintage 33 са на 861лв.
Губернаторът Коста Базитов дари сума от името на служителите на Областна администрация. Присъстваха и представители на гражданските групи "Варна действа", "Варненци за Варна" и "Отворен обществен съвет". В благотвориятелния концерт се включиха Жоро Степа, Деси Добрева, Константин Джамбазов и Георги Шопов от група "Фобос", Aнатоли Ангелов от "Rockfire", Витали Леви и Павлин Манев от "Acoustic Rock Soul", учениците от НУИ "Д. Христов": Димана Димитрова-флейта, Славина Калканджиева, Йоанна Димитрова, Ирена Атанасова, солист на "Звездни струни".

От Общински детски комплекс  участваха Борис Василев от "Златното ключе", Магдалена Йорданова - солистка на "Сребърни звънчета" и водещата Йоанна Петрова от школа "Европейски мост". Всички артисти получиха сертификат за благородство, а те от своя страна заявиха желание за участие и в други благородни начинания.
"Още помним историята на Златина Колева от Варна с тризначетата, която трогна цяла България. Много добри хора се отзоваха тогава и помогнаха кой с каквото може, дрешки за децата, храна, обувки, настанени бяха дори в общинско жилище. За жалост проблемите и не свършиха с това. Наемът на общинското жилище не е плащан вече 5 месеца, а най-страшното е, че всеки момент ще бъде спрян и токът пак поради неплащане. Сумата от 800 лв е непосилна дори за работещ човек....Златина и 3 те и деца живеят с 389 лв на месец, 2 от дечицата са със здравословен проблем и тя не успява с тези пари да им осигури елементарните лекарства и храна, като споделя,че често се е случвало и тя да липсва.....", пишат организаторите в  специалната страница на събитието във Фейсбук.