Хорът на Верона гостува във Варна

Варна Лайф

11-04-2013, 12:23

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Концертът е на 1 юни във Фестивалния и конгресен център

По случай шейсетгодишния юбилей на световния тенор Калуди Калудов в България ще гостува Хорът на Верона (Coro di Verona). На 29 май прочутите хористи ще бъдат в зала 1 на НДК в София,  на 30 май във Велико Търново, а след това ще пристигнат във Варна. Концертът в морската столица ще бъде на 1 юни в зала 1 на Фестивалния и конгресен център от 19 ч.
Coro di Verona и Калуди Калудов ще изпълнят шедьоври на Верди в техния автентичен вид, век и половина след създаването им. Верона, със знаменитата си антична Арена, ще покаже своята сила и красота за първи път и в България с над 150 артисти на сцената.
От 80-те години досега международната кариера на Калуди Калудов е възходяща и той е нареждан от ценителите на операта в челото на тенорите в света. Пял е в Ла Скала, във Виенската Щатсопер, в Барселона, Цюрих, Женева, Театро Колон - Буенос Айрес и други. Изпълнявал е главните тенорови партии в опери на Верди, Пучини, Маскани, Бизе, Леонкавало. Сега Калуди Калудов ще участва заедно със солистите Анна Дитри (Anna Dytry) - сопран, Елена  Чавдарова - Иса - мецосопран и Юлиян Константинов - бас, с изключителното участие на гласовете от Арена ди Верона и Русенската филхармония, под диригенството на Найден Тодоров, музикант на годината за 2012.