Куче заведе съседи при мъртвия си стопанин

Животът

12-04-2013, 00:47

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Трагедията се разиграла в блок във "Възраждане"

Умна овчарка опита да спаси стопанина си, като заведе хора при него. Трагедията се разиграла сутринтa на 11 април в блок 60 на варненския квартал "Възраждане". 

Малко преди 7 сутринта едно от децата в блока тръгвало за училище. Щом отворило вратата на апартамента на 7-я етаж, момичето се изправило срещу едра овчарка. Детето се изплашило и на вика му се отзовал бащата. Щом го видяло, кучето тръгнало надолу по стълбите и подканящо спряло на следващата площадка. Ако човекът отказвал да продължи, овчарката се връщала при него и пак слизала надолу, за да му покаже какво трябва да направи. 

На най-долната площадка, във входа на блока мъжът видял безжизнено тяло. Обадил се на 112 и получил инструкции как да провери дали падналият човек е жив. Безжизненото тяло било на мъж на видима възраст 45-50 години. Човекът явно е разхождал кучето си в квартала. Какво прави в блока, в който не живее, никой от съкооператорите не знае. Линейка и полиция дошли след 15 минути. Медицинският екип опитал "да съживи" мъжа с електрошок, но безуспешно. 

Според съседи починалият се казва Мирослав и живее в 39 блок на същия квартал.

"Човекът е познат на полицията - имал е сериозен проблем с алкохола. Това е най-вероятната причина за смъртта му, но засега няма данни от аутопсията. Няма и следи от убийство", обясниха от Спешния център. Оказа се, че починалият мъж е на 33 години. Най-вероятно без връзка със смъртния случай същата нощ пред блок 60-и били разбити няколко коли, разказаха още очевидците.