Медиците и икономистите взеха титли в универсиадата

Спорт

12-04-2013, 17:21

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Завърши турнирът по тенис на маса, които е част от 14-ата Варненска студентска универсиада. Състезанието се проведе в „Зала 20“ на ДКС Варна и в него взеха участие над 60 студенти от 5-те варненски университета.

След многочасови оспорвани срещи победител в мъжкия турнир е Теодор Александров от Варненски свободен университет, а сребърното отличие отиде при представителя на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” Денислав Коджабашев. Почетното 3-то място остана за Добромир Денев от ИУ.

При жените турнира изцяло се доминираше от представителките на Икономически университет – Варна, и след изиграване на всички срещи, класирането придоби следния вид: Айлин Исмет, Весела Цветанова, Мария Стойкова – всички от Икономическия университет.

На база индивидуалните турнири при мъжете и жените, бе направено и отборно – комплексно класиране, като се вземат резултатите на четиримата най-предно класирали се състезатели от всеки ВУЗ в тениса на маса. Златото закономерно взе Икономическия университет, на 2-ро място са представителите на ТУ – Варна, а 3-ти се класираха студентите от ВСУ.

В турнира по боулинг всеки ВУЗ имаше право да участва с общо 6 отбора, състоящи се от 5-има играчи. Два тима на Техническия Университет постигнаха най-добър резултат и на финала играха не 5, а 6 състава. След 4 дни оспорвана игра на златните медали отидоха при МУ – Варна - 1222 т. Среброто е за Икономическия университет (1153 т.), а 3-ото място остана за ВСУ - 1095 т. Най-резултатен играч се оказа Кристиян Бандов от Икономическия с цели 176 т. за 1 игра.

Следват два двубоя срещу сборни формации на областта Вестфалия. На 16 април момчетата на Александър Георгиев се изправят срещу вестфалската селекция до 16 години, а на 18 април съперници ще им бъдат техните връстници от Вестфалия. Организаторите на контролите от немска страна са подготвили и специален подарък за нашите юноши Ц на 13 април те ще могат да гледат на живо мача от Първа Бундеслига между Фортуна Дюселдорф и Вердер.