Протестиращ плю в лицето на председателя Апостолов

Мисия Варна

14-04-2013, 12:46

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Някои от протестиращите видимо търсеха конфликт с полицаите

Младен Живков, известен като обитател на палатковия лагер пред общината, наплю в лицето председателя на общинския съвет Николай Апостолов. Това се случи по време на обсадата на сградата на Драматичния театър, където малко преди обед беше открита предизборната кампания на ГЕРБ.

Около 12 часа пред Операта се изсипаха близо 50 протестиращи, предимно хора от палатковия лагер и най-екстремните участници в шествията през последните 2 месеца.

Като подкрепление на варненци тук бяха и 20-тина софийски протестиращи, които от снощи са гости на лагерa пред сградата на общината. Някои от недоволните опитаха да влязат в сградата на Театъра, където на сцената говореше водачката на листата на ГЕРБ за Варна –Лиляна Павлова. Полицията успя бързо да затвори вратите, така че в сградата влязоха само неколцина от протестиращите.

Останалите навън обаче завардиха всички изходи на сградата и активистите на ГЕРБ трябваше да останат обсадени вътре. Въпреки това, повечето от тях предпочетоха да излязат и това предизвика нова вълна от недоволство сред протестиращите. Напрежението ескалира, когато от сградата излезе председателя на общински съвет Николай Апостолов. Той тръгна през градската градина зад Театъра, но беше последван от цяла група крещящи хора. В един момент пътя му препречи Младен Живков и буквален се изхрачи в лицето му.

Някои от протестиращите видимо търсеха конфликт с полицаите и настояваха медиите да документират всеки опит на униформените някой от крещящите мъже и жени да бъде спрян или да бъде отдалечен. След като стана ясно, че в Театъра не е останал нито един гербаджия, 30-тината ултраси тръгнаха към Катедралата и блокираха кръстовището на Централна поща. След това се върнаха при общината.