Как да имаме щастлива връзка

Животът

17-04-2013, 09:30

Снимка:

www.facebook.com / ARTZONENATAMNO

Автор:

Ивелина Вълчева

Всичко от Автора

Няколко малки неща, които влияят силно върху връзката ни

Няма перфектни връзки, но определено има щастливи и сполучливи. Всички взаимоотношения между влюбените са индивидуални, но има неща, които, ако липсват в която и да е връзка, то тя е обречена на провал.

Проявявайте нежност по-често. Ако по време на разпра вместо да се настървявате прегърнете партньора си, то моментално негативните емоциите в напрегнатата ситуация се трансформират. Прегръщайте се по-често, защото прегръдките сближават. Същото важи и за целувките. Не говорим да се "плюнчим" постоянно и навсякъде, но една целувка сутрин, когато се събудим, придава нотка позитивизъм на деня.

Когато имаме връзка от по-дълго време, започваме да се съмняваме дали не ни приемат за даденост и дали оценяват това, което правим. Не забравяйте да благодарите на половинката си, когато е направила нещо за вас, така тя ще разбере, че е важна част от живота Ви и ще Ви отвърне със същото. Показвайте, че харесвате външния вид на партньора си, че той е секси и зашеметяващ. Така той ще бъде уверен в себе си, което ще рефлектира положително на връзката ви.

Комуникацията във взаимоотношенията е от съществено значение. Ако искате любовта ви да пребъде, то е необходимо да говорите с половинката си, а не да таите всичко в себе си. Когато не споделяме, не коментираме ситуациите и отражението, което са оставили у нас, в един момент ни се  "взривяваме" и тази експлозия отнася връзката ни. Важно е и да изслушваме партньора си, без да го прекъсваме или да налагаме мнение. Всеки се чувства добре, когато усети, че уважаваме мнението му, може да не го приемаме, но го уважаваме, което е по-важното. 

Искреността също е сред основните проблеми в една връзка. Тя е относителна. Да, хубаво е да сме искрени с любимия човек, но не и когато от това ще го заболи. Ако все пак вашата любовна политика е такава, че винаги да казваме каквото мислим, то нека поне бъде по възможно най-милият начин. Например вместо да казваме "В нищо не те бива", можем да кажем " Мисля, че е добре да се концентрираш върху търсенето на своето поприще".

Излизайте заедно, не се затваряйте само вкъщи. Социалният живот е важен за интимния живот. Ходете в хубави заведения, посещавайте културни мероприятия. Но не се задушавайте взаимно. Хубаво е да сте заедно, да се забавлявате и излизате като двойка, но нека всеки си има и личен живот. Оставете си "минутки въздух". Перманентното присъствие на другия, звънене по телефона, писане на съобщения, започва да изнервя партньора и това дава отражение върху връзката ви. Наличието на лично пространство е прогноза за добра и стабилна връзка. Ако живеете заедно е хубаво всеки да има място, където може да се усамоти и да върши "негови си неща". 

Ако вече съжителствате си разпределете домашните задължения, това спестява много ядове и

негативни моменти за вас. 

И не на последно място правете повече секс. Колкото и клиширано да звучи, този акт на израз на чувства върши чудеса във връзката. Така че не го оставяйте в сянка.

Важно е, че всяко нещо трябва да има граница - и ласките, и обажданията, и комуникацията, и милите думи като "миличко", "слънчице", "бебенце". Дами, бъдете особено внимателни с умалителните, с които се обръщате към половинката си, все пак говорите на мъж, а не на детенце. Не забравяйте, че всичко, което е минало предела става досадно и дразнещо.