Лиляна Павлова: Нашата идея е да направим спорта достъпен за всеки

Новините

17-04-2013, 16:40

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Водачът на листата на ГЕРБ се ангажира да бъде направен прецизен анализ за възможностите за данъчни облекчения за спорта.

Към изграждането на многофункционална спортна зала, зала за спорт в Спортното училище и към спортно-социалните програми за хората с увреждания се насочват от ГЕРБ. Това стана ясно по време на срещите на кандидати от варненската листа със спортната общественост, Обединени спортни клубове "Спартак" и Обединени спортни клубове "Черно море".
"Ще положим усилия за изграждането на многофункционална спортна зала. Варна има нужда от това. Правителството на Бойко Борисов и лично той успя да покаже, че има отношение към спорта чрез огромните инвестиции за изграждането на спортни зали, площадки, инфраструктура. Имаме концепция какво още можем да направим", сподели водачът на листата Лиляна Павлова. "Дворецът на културата и спорта трябва да бъде възроден. Целта ни е отново да можем да сме домакини на големи спортни мероприятия и да направим залите комфортни както за спортистите, така и за зрителите", добави Иван Портних, който е втори в листата.
Изграждането на зала за спорт в Спортното училище също бе поставено като ангажимент на ГЕРБ. "Ще проверим каква ще е стойността на проекта и възможностите за реализирането му", обеща Павлова пред Обединени спортни клубове „Спартак” и допълни, че идеята е спортът да е достъпен за всеки, да се инвестира в професионалния спорт и да се развие масовия спорт, а  децата и младежите да не бъдат пред компютрите, а в спортните зали.
В подкрепа Портних припомни, че правителството на Бойко Борисов вече е осигурило 1 млн.лв. за строителството на спортна зала в училище "Елин Пелин", каквато не е имало в продължение на 52 години.
"Политиките и програмите, които предлагаме не са самоцелни. Няма да ви обещаваме неща, които не можем да изпълним" категорична бе Павлова.
ГЕРБ предвиждат и да набленат повече на спортно-социалните програми за хората с увреждания. "Искаме да стимулираме и децата да спортуват чрез развиване на връзката между професионалния и масовия спорт", каза още Павлова на среща с Обединени спортни клубове "Черно море".  Разясни, че с европейско финансиране по програма "Джесика" може да се изгражда спортната инфраструктура – стадиони, клубове и комплекси. "Това означава много голяма активност от професионалния спорт. Потенциалът за развитие на варненския регион е огромен. Вярвам, че всички мерки, които сме заложили, включително и за спорта, ще доведат до това, добави тя.
Иван Портних направи кратка ретроспекция и визира, че със съдействието на Бойко Борисов бе осигурено спонсорство за баскетболния отбор "Черно море", предоставени бяха тренировъчни зали, оборудвана бе залата за гимнастика "Поехме ангажимент Юнашкият салон да бъде реновиран и там да има музей на спортната слава. Поехме ангажимент за оборудването на стадион "Младост", изгражда се и Алея на спортната слава", акцентира Портних.
Участниците в срещата поискаха данъчни облекчения за спорта. Павлова се ангажира да бъде направен прецизен анализ за възможностите да се случи това.