Убийците на Женя искат по-леки присъди

Лелята-поръчител и убиецът Петър получиха доживотни на първа инстанция

В законово определения срок – до един месец, Апелативният съд трябва да се произнесе по всички молби по делото за убийството на 21-годишната Женя от Варна. След заседанието на втората инстанция днес, бащата на зверски убитото момиче поиска да се запази наказанието за убиеца, 21-годишният Петър Ангелов – доживотен затвор, а лелята, 39-годишната Светла Тодорова, да остане зад решетките до края на живота си без да има право за замяна на присъдата си. Адвокатите на подсъдимите пък поискаха, Темида да смекчи наказанието на обвиняемата, тя да плати по-малка кръвнина, както и да се измени квалификацията за помагачество в убийство. Другото искане бе присъдата на младия мъж да бъде намалено на 15 – 20 години затвор.

От прокуратурата от своя страна определиха престъплението като прекалено жестоко, а извършването на убийството от близък роднина и то заради делба на имот, като крайно принизяване на човешкия живот. Затова държавното обвинение също настоява за доживотна присъда без право на замяна за лелята Светла. Пред съда, смятаната за поръчител на зверското деяние, също изрази желанието си за по-лека присъда с мотива, че е майка на три деца.

Припомняме, че в началото на февруари Окръжният съд във Варна постанови доживотен затвор за Светла Тодорова като поръчител и помагач на зверското убийство на племенницата си.

21-годишната Женя беше убита на 27 септември миналата година. Тя издъхна в дома вследствие на кръвозагуба. По тялото й са установени над 70 пробождания с нож и химикалка. Извършител на убийството е приятелят на дъщерята на лелята Светла, Петър Ангелов.